Пращат полицаи в парковете заради пребития журналист

Ровят кримиконтингента на столицата

0
74
МВР
Снимка: архив

Нападателите на Иво Никодимов от БНТ може и да са непълнолетни

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика спешно оперативно заседание във връзка с нападения на граждани в центъра на София.

В срещата са участвали всички началници на райони управления в София, както и директорите на дирекции от СДВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че са били поставени конкретни задачи на колегите му. „Всички началници на районни управления бяха тук. Поставихме задачи с работа по контингента. Това е безмотивно престъпление – по хулигански подбуди„, коментира той нападението над журналиста Иво Никодимов.

Една от мерките е пращане на повече полицаи в парковете в столицата във връзка с нападението над Никодимов.

Журналистът беше нападнат от трима неизвестни около 15.00 часа в Борисовата градина. Маринов заяви, че по никакъв начин пострадалият не е предизвикал тази агресия. „Трябва да се извърши много по обем работа, свързана с криминалния контингент“.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ уточни, че по време на срещата началникът на първо районно управление, което обслужва територията на Борисовата градина е докладвал, че от началото на 2017 г. няма извършено и регистрирано такова престъпление като хулиганство в парк Борисова градина. Той заяви, че по време на срещата са уточнени конкретни мероприятия за действия – иструктаж на патрулите в района. „Набелязали сме места за проверка. Най-вероятно са лица от криминалния контингент и има голяма вероятност и да са непълнолетни лица“, посочи Терзийски.