Адвокат Людмил Рангелов: В НК сега няма санкции за психически последствия от престъпления

0
24
Людмил Рангелов

Предлаганите промени покрай обезобразеното момиче са прибързани, няма анализ на престъпленията, твърди той

Поне двама съдебни лекари се изказаха, че техният колега е действал правилно, характеризирайки като лека телесна повреда пораженията върху нарязаното момиче, каза пред БиТиВи адвокат Людмил Рангелов.

Според него обаче съдът може да разсъждава върху проблема за обезобразяването. Явно този съдебен лекар няма тази компетентност, но и не е необходимо, допълни той.

Адвокат Рангелов смята за прибързани промените в НК, защото няма анализ на проблема. Според него, когато няма долна граница за наказанието, съдът пак може да налага пробация.

В Наказателния кодекс за психически последствия сега не са предвидени наказания освен финансово обезщетение, потвърди той.

Подобни извращения са плод на емоция, при тях почти няма хладна пресметливост, каза Рангелов. Според него определението „интимна връзка“ не е прецизирано в предложението.

Адвокат Рангелов е защитник и на апелативния прокурор от Варна Владимир Чавдаров. Според него прокурорът е богат човек и може да си позволи да купува оръжие, не ставало дума за получаване на подкуп.