Арестуваха преди брифинг бизнесмен, сочен за близък на следователя Петров

0
227
Петьо Петров Снимка: 24 часа

Задържан е по разследването, заради което Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване

Мъж, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров, бе задържан, преди да даде брифинг на тема „Порочните методи за овладяване на съдебната система“ в БТА. Това потвърдиха пред „24 часа“ източници от МВР.

Задържаният Кристиян Христов е собственик на компанията за производство на асаньори „Изамет“. Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета“. Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов. По-рано днес пък бившата съпруга на Петров – Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с „Осемте джуджета“, уточнява „24 часа“. Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.