Бандата на убития от полицай с трето обвинение. За грабеж на мъж на бул. „Черни връх“

убит

0
152
Убитият Младенов, в средата.

Скъсан кобур принудил униформеният да стреля с личното си оръжие по крадеца

Съучастниците на застреляния Светльо Младенов от „Ботунец“ са обвинени за пореден грабеж, който е разкрит след задържането им, съобщават от прокуратурата.

Двамата младежи, на 15 и 17 г. ограбили и мъж на 18 септември около 4 ч. сутринта до мола на бул. „Черни връх“, където полицията ги преследва денонощие по-късно и когато беше прострелян смъртоносно 18-годишният Младенов. Тогава бяха ограбили момиче. Ден по-рано са нападнали и взели парите на момче. Поредният грабеж се случил на На 18 септември около 4 ч. на спиркат адо мола. Траян, Габриел и още един, вероятно простреляният, наобиколили жертвата си в полукръг. Единият почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му. Другият му казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Траян бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата от 55 лв.

Само два часа по-рано ограбили и 18-годишно момче, за което бяха обвинени в сряда.

Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично, и служебно оръжие, обясни пред БНР главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той допълни, че заради скъсан кобур се е наложило служителят да използва лично оръжие, но все още този въпрос се уточнява:

„В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие. В тази връзка директорът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват именно тези административни обстоятелства кое е наложило в случая да се носи личното оръжие“, каза Коцев