Бойко Борисов в Сливен: Трябва ни убедителна победа, за да може от позиция на първи да сглобим правителство /видео/

0
97
Снимка и видео: фейсбук

Ще има ли арести за корпоративен вот в ДБ и „Нексо“, попита Демерджиев лидерът на ГЕРБ

Винаги съм защитавал в пълен синхрон интересите на страната. Една от най-големите ми грешки в кавички е, че направихме „Балкански поток“, защото не дадох тръбите да заобиколят България. Направих най-добрата компресорна система на Балканите, всичко е ваша собственост, която 75 години ще ви печели пари. Това заяви Бойко Борисов, който е на предизборна обиколка в Сливен.

Имаме от всичко – от световни шампиони до музикални лауреати, каза той.

Единственият кмет, който върна на МС пари от постановление, е Стефан Радев. Останали 200 хил. и кметът ги върна обратно в сметката. Честен човек, затова ще бъде пак кандидат за кмет, заяви Борисов.

Той пита и защо „Промяната“ спря санирането, цели заводи са работели за дограма. 51 блока санирани, само това да сме направели в Сливен, е достатъчно, каза лидерът на ГЕРБ. Той попита пълната зала със симпатизанти какво са им направили за последните две години. Път ли ви направиха, две години не поддържат магистралата? Какво направиха, прекратиха договорите, с които работихме ние. Разплатиха с половин млрд. повече, това е корупция, заяви Борисов.

Ще ви опровергая, в ГЕРБ са завършили повече в чужбина, отколкото ПП-тата, каза Борисов.

Те ви обраха, няма смисъл да ви агитираме, от всеки литър гориво ви взеха по левче. Цените паднаха, 15 дни след като си тръгнаха Киро и Асен. Сега парите ги няма, каза лидерът на ГЕРБ.

Според него ПП-тата се сринаха с 10-15% под ГЕРБ. Един сектор няма, в който да е направено нещо. Няма едно ново нещо. Един от най-големите износители на оръжия сме, но е от 89 г. Всеки от вас може да извади 20 лв. и да ги хвърли. С толкова сте обеднели от инфлацията, каза Борисов.

По думите му с тези хора нищо не може да се направи. След това, което каза Бойко Рашков, вече съм убеден, че нищо не може да се направи, каза той. Според него хората не вярват на „Възраждане“, защото знаят, че не можем без Европа.

Ще поддържаме Украйна, ще участваме в даването на оръжия, както целият бял свят. Ще забраним вноса на слънчоглед и зърно от Украйна, за да не ощетяваме нашите производители. Има и други компенсаторни начини за тях.

Онзи ден излизат, ще инвестират 50 млрд., няма един лев за ремонт, щели 50 млрд. да инвестират, обясни Борисов.

Добре, ще кажа, ще ви подкрепя, но искам да ви видя бюджета, ако няма 50 млрд. за инвестиции, тогава ще видите, каза той.

Те, събират се, нямат идеология, ние имаме ясни тези, ясни партньори, ясни противници, ясни врагове, те нямат нищо, каза още Борисов. Нинова казва един патрон не сме изнесли, на другия ден Киро излиза и вика: изнасяме. От всяко дърво свирка не става, заяви Борисов. Той разказа и за негов съгражданин – ние бяхме най-бедните момчета в Банкя, играехме футбол на една сгур. Ние живеехме в две стаи с нашите и сестра ми, но бяхме здрави момчета и работихме.

България е изживяла много кризи, аз съм ви вадил от три – гръцката, миграционната и ковид. Бюджетите ми винаги са били в излишък, обясни още Борисов. По думите му Радев е измъкнал „шарлатаните“ и те съсипаха държавата.

Вчера чух Демерджиев, че ще прави акции срещу корпоративния вот. Би трябвало да има арести и ДБ, и в „Нексо“, предположи лидерът на ГЕРБ.

Най-добрите експерти са в ГЕРБ, не виждам там нито един добър експерт. Трябва ни убедителна победа, за да може от позиция на първите да сглобим правителство, заяви Борисов. Имаме 3 варианта за правителство, дайте ни добър резултат, на 3-4-и ще ви кажа, обеща лидерът на партията.

По думите му България изглежда отвратително отвън.

Най-болезнената тема за всички е обедняването. Промяната се хвали как са вдигнали доходите, но те са причината за инфлацията. Всичко са лозунги и лъжи. Нестабилността в държавата е в последните две години. На нас ни трябва стабилен кабинет, правителство може да има само с ГЕРБ, заяви Десислава Танева от ГЕРБ-СДС.

Складовете са пълни в Сливен. Имаме тон и половина зърно повече от обичайния запас. Сега хората преживяват най-голямата ликвидна криза, каза тя. По думите й новите болшевики трябва да излязат от политическата сцена. Тя призова за мобилизация на изборите.

България върви стремглаво надолу, всеки усеща на плещите си некомпетентността на едно управление, заяви Коста Каранашев, кмет на община Котел. ГЕРБ е единствената партия, която защитава националния ни интерес. Всички други партии са ориентирани към великите сили. Затова сме трън, затова трябваше да сме изчегъртани, но не можеш да изчегърташ националния интерес, заяви той.

Според него ГЕРБ е единствената партия, ориентирана към хората и това се вижда по интересите, хората и целите на партията. Ние носим заряда, възможността да реализираме интересите на хората, знаем как да реализираме исканията им, обясни още Каранашев. Гладът и любовта са основните фактори, които движат обществата, каза той. Според него вече влизаме в условията на глад. Народът гледа с надежда единствено към нас, в малкото оставащи дни трябва да сме до всеки в страната и да поведем хората до урните в неделя, каза кметът на Котел./ 24 часа