Борисов: Листите на ГЕРБ са готови и подписани, нямаме проблем с тях

0
72
Бойко Борисов

ПП и ДБ, като видяха, че не могат да ни победят, решиха да събират хора от кол и въже, коментира лидерът на ГЕРБ

Листите на ГЕРБ са готови и подписани. Нямаме проблем с тях. В неделя ще бъдат регистрирани окончателно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обаче не даде подробности за един или друг район, защото после щели да го питат и за други. За ден време не виждам нищо спешно, отложи Борисов отговорите. Но стана ясно, че дейността на младежката организация на партията е оценена положително от него.

Това дава допълнителни аргументи към неофициалната информация, че Георг Георгиев, който е лидер на младежите в ГЕРБ, ще замени като водач в Перник бившия финансов министър Кирил Ананиев. Най-дългогодишният бюджетар на държавата спечели там през октомври битката с Бойко Рашков. Бившият МВР шеф отново ще води от името на „Промяната“, пише „24 часа“.

Самият Борисов традиционно ще оглави две листи и този път се зарече, че няма да се оттегли като депутат.

За обединението на ПП и ДБ Борисов коментира, че „като видяха, че не могат да ни победят, решиха да събират хора от кол и въже, ако могат да ни победят“. Те обаче нямат идеологическа съвместимост и няма да оцелеят дълго заедно според лидера на ГЕРБ.

Борисов иронизира и независимостта на членовете на ЦИК, които по принцип са изпратени там като партийни квоти. „Независимият орган е като независимия депутат – докато се бори за поста си, е готов на всичко за дадена партия“. И даде пример с хората, станали народни представители от ИТН. „Никому неизвестни хора станаха депутати и се отрекоха от него. Ако не бе Слави, кой щеше да стане депутат? Слави ги взе и ги закара първа политическа сила, сега се нароиха още 5 партии“, смята лидерът на ГЕРБ. Но уточни – „независимият орган означава независима дейност“.

Според него, ако партията може да влияе на членовете на ЦИК, подкрепени от ГЕРБ, то дейността им няма да е независима. За ГЕРБ няма проблем резултатите от изборите да са в две колони – за машинните и хартиените бюлетини.

Тяхна работа е да вземат решение и аз не мога да се намеся, заяви той във връзка с призива на съпартийците му ЦИК да преосмили идеята за обща колона с данни от изборните секции.

„Пак призовавам ЦИК да преосмислят решението си, за да няма съмнения. За нас по-добро е обратното решение, че ще може да преброим колко са гласували с машина и утре, като спорим кой какво иска, ще имаме ясен аргумент“, обясни Борисов. Той не познавал членовете на ЦИК, само Цветозар Томов „от едно време“.