Борисов: Най-подготвен за премиер в такива кризи съм аз

0
101
Бойко Борисов

Има ли зелен сертификат президента Румен Радев, попита той

Моля вашите колеги да попитат има ли зелен сертификат Радев като ходи по обществените места, попита лидерът на ГЕРБ, като показа своя. От любопитство заради хората, не вярвам, че Радев се е ваксинирал, вследствие на това антиваксърство, на Радев и Kацафров, пропуснахме месеци наред за ваксинации и имаме отново имаме 196 починали, по 200 човека на ден починали и Румен Радев казва, че това е успешно водене на кампания, това заяви пред Нова тв лидерът ГЕРБ Бойко Борисов.

Трябва да разсъждаваме, ако погледнем кой е най-подготвен за премиер в такива кризи – това съм аз. Като гледате социологическите проучвания, едната част не искат да не искат да ни изчегъртат нас, друга част не искат да изчегъртат него, това е моят прочит. Казвам го за съжаление, защото можеше двама силни и опитни в кризата да се справят по-добре, отколкото да търсим втори, трети или четвърти вариант, изтъкна той.

Ако сме първа политическа сила, не можем да държим толкова стотици хиляди хора гласували за нас без да им дадем перспектива. Ако съм аз, това ще раздели държавата и няма да се случи. Затова ако е партиен, след мен бих сложил Томислав Дончев като подготвен човек, и него няма да го възприемат, защото е много обвързан с нас. Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов, не съм говорил с него, но като тип, само ще ви кажа модела, по който ще действаме. Имам името в главата си, но ако сега го кажа и приключваме интервюто. Говорил съм с потенциалния кандидат. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии, обясни Борисов.

Нашите естествени съюзници са „Да, България“ и мандатоносителите на партията на Кирил и Асен. Оттам нататък Христо Иванов и компания се договориха с ДПС в предишния парламент, за да си изберат комисиите, за да си изберат ръководството на парламента и на ДПС дадоха двете най-големи комисии – на икономиката и на регионалното развитие. ИТН не бяха първа сила, в България бяхме ние, те направиха мушингиите, което пак се опитват да направят, изтъкна Борисов.