БСП за Пеканов: Какво трябва да правим с вицепремиер, който най-нагло лъже в писмен документ

0
145
Снимка: кадър

Пеканов днес трябваше да дойде на изслушване в НС за плана за възстановяване и устойчивост, но казал, че е в командировка

Къде е вицепремиерът Атанас Пеканов и защо лъже, че е в командировка – това попитаха депутатите на БСП. По искане на левицата вицепремиерът днес трябваше да дойде на изслушване в Народното събрание, за да обясни какво се случва с предоговарянето на плана за възстановяване и устойчивост. За това Корнелия Нинова предупреди дори президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство, но вчера стана ясно, че Пеканов няма да дойде в НС.

Председателят на НС Росен Желязков обясни, че Пеканов участва в осмата годишна среща на икономическия форум в Делфи – събитие, посветено на нарушената геополитическа ситуация, климата и околната среда, устойчиви финанси и икономика. Регистрирани били над 3000 души, а Пеканов отпътувал с кола.

Желязков обясни, че в разговор между двамата вицепремиерът е обещал да дойде на изслушване другата седмица.

„Г-н Пеканов вчера си позволи да излъже председателя на Народното събрание, 240 народни представители и 7 милиона българи“, каза Георги Свиленски от БСП. Той обясни, че в писмото му пише, че е в командировка от 26-и до 28-и, а вчера е бил в Министерския съвет и е участвал в тв предавания.

„Кажете какво трябва да правим с вицепремиери на държавата, които най-нагло в писмен документ заявяват и лъжат, че не са в България, а са в командировка и че не могат да се явят. Ето, имаме още няколко часа да гледаме правилника на НС, нека да намерим решение на този въпрос. Това е подигравка с всеки един от нас и със 7 милиона българи. Съжалявам, че това се извършва от вицепремиера на държавата, покровителстван от неговия патрон президента“, каза Свиленски./24 часа