Заловиха общински съветник от БСП- Харманли да кара пиян

Арестуваният е бивш шеф на РПУ-Харманли

0
332
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Васко Сидеров е в ареста с 2,13 промила алкохол, поливал победата на Румен Радев

Полицаи са задържали общинският съветник от БСП-Харманли Васко Сидеров да кара пиян зад волана. Сидеров е в ареста за 24 часа. Униформените спрели снощи в Харманли за проверка „Мерцедес“ на бул. „България“.

Зад волана се оказал червеният съветник Сидеров. Пробата с дрегер показала 2,13 промила алкохол в кръвта, показва справка в бюлетина на МВР. Най-скандалното в случая е, че съветникът Сидеров е бивш служител на МВР и бивш шеф на РПУ-Харманли. А сега стои в килия, пратен от бившите си подчинени.

Сега Сидеров се занимава с частен бизнес в съдружие с бившия син кмет на Харманли Димитър Арнаудов и бившия заместник кмет Красимир Панчев.

Най-вероятно бившият шеф на РПУ-Харманли се е „наквасил“ обилно с алкохол по време на партиен купон, предполагат хората от Харманли. На бул.“България“, където е задържан той, се намира партийният клуб на БСП Харманли. Снощи там местните социалисти са празнували 2 години от победата на Румен Радев на президентските избори през 2016 година. След това червените активисти са продължили празненството в местен ресторант.

Васко Сидеров е бил два пъти и заместник председател на общинския съвет в Харманли, но от две различни партии. През мандата 2007-2011 година е бил от партия Европейски демократичен път за Харманли, а през следващия мандат, 2011-2015 от РЗС. От 2015 година Сидеров прави „завой на ляво“ и сега той е общински съветник от БСП.