„Булгаргаз“ е с нов директор – Веселин Синабов, от поста е освободена Деница Златева

0
344
Деница Златева бе назначена от служебното правителство на Румен Радев за шеф на "Булгаргаз".

Сменен е съветът на директорите на държавния газов доставчик

Държавният газов доставчик „Булгаргаз“ има нов изпълнителен директор – Веселин Синабов, който до момента беше в съвета на директорите на компанията. От поста е освободена Деница Златева, която оглави дружеството по линия на едно от служебните правителства на президента Румен Радев.

Промяна в „Булгаргаз“ е нужна, защото дружеството е в тежко финансово състояние заради неизгодния договор с турската „Боташ“, сключен от служебното правителство на Радев.

Рокадите са извършени от ръководството на БЕХ, което е на подчинение на енергийния министър Владимир Малинов.

Новият изпълнителен директор на дружеството Веселин Синабов последните две години е бил търговски директор в „Булгаргаз“, седем години е заемал позиции в системния оператор „Булгартрансгаз“. Според визитката му в LinkedIn е завършил в Русия, като също така е работил и в „Овергаз“.

Сменен е и почти целият съвет на директорите, като новите, които влизат, са Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски.

Михаил Милков има дългогодишен опит в областта на енергетиката, с профил финанси. Към момента е директор дирекция „Финанси и бюджети“ в „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД.

Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 г. е адвокат. От януари 2013 г. Марин Филиповски работи в дирекция „Доставки на природен газ“, а от юни 2004 г. до ноември 2012 г. е работил в „Софиягаз“ ЕАД, допълва се още в съобщението.