Д-р Стефан Константинов: София няма нужда от повече болници

0
71
Стефан Константинов Снимка: Нова

Ежедневно виждам пациенти, на които се предлагат ненужни и безсмислени операции, за да се източва касата, каза той

Няма място за две детски болници – нито има толкова пациенти, нито лекари. Големият проблем е не дали има сграда, а как е организирано лечението. То не е концентрирано на едно място. Това мнение изрази бившият здравен министър д-р Стефан Константинов в ефира на Нова телевизия.

Той е категоричен, че София няма нужда от повече болници. Това ще има негативен резултат. „Ежедневно виждам пациенти, на които се предлагат ненужни и безсмислени операции, за да се източва касата, за да се вземат парите на пациентите“, каза той.

„Има нужда от детска болница. Има и различни модели за изграждането й. Няма проблем да е с частно партньорство“, смята той. Д-р Йорданка Узунова не смята, че има интерес детската болница да е частна. Проблемът според нея е, че държавата е абдикирала от детското здравеопазване.

„Целта на „Мама и аз“ е да има голяма многопрофилна болница, а не детска болница – беше обявено, че детските легла ще са 40. Това не е детска болница“, каза тя. Според нея, ако има повече болници, децата ни няма да бъдат лекувани по-добре. Пак ще се ходи от болница в болница. „Затова искаме една детска болница и децата да се лекуват на една място“, заяви медикът.