Дело за отвлечена и бита жена не влиза в съда вече година

0
75
Диляна Катранджиева Диляна Катранджиева била малтретирана около четири часа Кадър: Нова

Насилникът бил приятел с Георги, който наряза Дебора

„Заплахите към мен продължават, заедно с опитите за унижение”, посочва жертвата. Според потърпевшата мъжът, който я е пребил, е приятел със сочения за извършител на посегателството над 18-годишната Дебора. Делото за побоя, малтретирането и отвличането на жената не може да влезе в съда вече повече от година.

Диляна Катранджиева била бита около четири часа, а получените травми – жестоки. „Имах синини, мозъчно сътресение, комоцио, счупени ребра, ключица и два зъба. Бях срината”, разказва тя. Жената подава многократно жалби срещу мъжа – почти всяка седмица, но мерки не се предприемат.

„Заплахите към мен продължават заедно с опитите за унижение. Не знам какво да очаквам. Насилникът си взе квартира, близо до моя дом. Вече година живея в абсолютен страх. Опитва се да въздейства психически и на децата ми”, подчерта Катранджиева.

Тя смята, че насилникът ѝ е „възможно да плаща някъде”, за да не влиза делото в съда толкова дълго време. „Това е вече година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад гърба му, но за мен има нещо”, подчерта жената.

През 2014 г. мъжът, с когото са съжителствали, освен че й нанесъл побой, я е подстригал. „И за това имаше жалба, по която нищо не се направи тогава. Явно си мислят, че по този начин ще унижат жената”, е мнението ѝ.

След запитване от NOVA прокуратурата провери случая на Диляна. От обвинението обясниха, че делото било прехвърлено от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени  били различни видове експертизи. Обяснението за забавянето – искали да повдигнат по-сериозно обвинение.