Делян Добрев: Никоя от партиите в парламента не иска да работи с ПП

0
190
Делян Добрев

Надявам се да вкарат половината си, даже по-малко, депутати в следващия парламент, коментира депутатът от ГЕРБ

Бъдещото управление на България ще го оформят изборите в края на март или началото на април, заяви в „Панорама“ по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ. И изрази надежда, че няма да се получи същата комбинация от партии, както сега.

„Аз лично се надявам колегите от „Промяната“ да вкарат половината депутати в парламента, даже по-малко, защото, според мен, никоя от партиите в парламента не иска да работи с тях и има ясно обяснение и то е в последните 8 месеца от тяхното управление“, поясни Добрев.

И даде пример с износа на боеприпаси, които през 2021 г. са били за 1 млрд. лв., за 2022 – за 6 млрд. лв. „Единствената разлика е войната в Украйна. Тези 5 млрд. лв. са отишли за държави около Украйна и което е нечестно от колегите от „Промяната“ – като ще изнасяш оръжие за Украйна, изнасяй го за Украйна, а не го товари с посредници“, подчерта той.

Добрев се спря и на разговорите им с градските либерални партии, като посочи техните усилия да започнат диалог с „Демократична България“.

„Този диалог беше напреднал в много голяма степен, проблемът е, че президентът не връчи мандата на „Демократична България““, отбеляза той и подчерта, че при мандат на БСП шансът за съставяне на правителство е нулев, защото имат такова решение на партията му, докато, ако мандатът е бил даден на ДБ, шансът е бил 50%.

„Ние в парламента имаме 3 десни партии – „Демократична България“, ГЕРБ и ДПС, две леви партии – „Промяната“ и БСП, една нова партия, която е балансьор – Янев, и едни антисистемен играч, който е „Възраждане“. Ако погледнете броя на гласовете – в този парламент може да се сформира единствено дясно правителство, никакво друго“, подчерта депутатът от ГЕРБ.