Делян Пеевски оглави листата на ДПС в Кърджали

0
45
Делян Пеевски Снимка: ДПС

Той е водач на листата и в Благоевград

Делян Пеевски поведе листата на ДПС в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район за вота за 50-ото Народно събрание на 9 юни. Листата бе регистрирана в РИК днес – Гергьовден, в присъствието на всички общински кметове от областта, партийни активисти, депутати и кандидати, водени от областния лидер Ресми Мурад.

След Пеевски е настоящият депутат Байрам Байрам, на трета позиция е Айтен Сабри, наскоро назначена за секретар на общинската администрация в Кърджали. Тя е част от „женската квота“, на която в партията се обръща специално внимание. Четвъртото място заема Павлин Кръстев от Ардино, също досегашен депутат.

Пета е Елван Гюркаш, настоящ народен представител. Ако Пеевски влезе в парламента от Благоевград, къде също води листата на партията, тя би станала депутат.

Тази листа съчетава опит и младост и мислим, че с нея ще постигнем най-добри резултати. Организацията е мобилизирана. Целта е минимум 4 народни представители. Ако може и повече, ние сме мотивирани. Важното в България е да има стабилност и устойчиво правителство, което да изведе страната от натрупаните през последните години кризи, заяви областният лидер на ДПС Ресми Мурад.