Делян Пеевски: Решението на президента Радев да наложи вето на споразумението за военна техника за Украйна е срам!

0
48
Делян Пеевски КАДЪР: БНТ

След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство, коментира лидерът на ДПС

„Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна може да се определи само с една дума – срам“! Това се казва в позиция на Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

„След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство“, посочва още той.

„Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път – към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят.

Затова Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на президента, като с това потвърди нашата подкрепа към Украйна и украинския народ“, категоричен е още Пеевски.

„Затова в парламента и политическия ни живот най-важният, обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни“, се казва още в позицията на председателя на ПГ на ДПС.