Деница Сачева: Промени на министри са възможни при конкретна политическа подкрепа

0
59
Деница Сачева Кадър: БНТ

ПП/ДБ могат да дадат знакова подкрепа с определени гласове, посочи тя

Няма как да има коалиции, които да са от типа орел, рак и щука, не може да има едновременно провеждане на леви и десни политики. Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани, когато политическа партия заяви конкретна политическа подкрепа, заяви в „Денят започва“ Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, предложена за министър на труда и социалната политика в проектокабинета „Желязков“. Тя отбеляза, че в момента не се предпоставя време, хоризонт на предложения кабинет, а резултати.

Допълни, че са предложили кабинет на малцинството, който на практика ще бъде 100% зависим от парламента, във всеки един момент може да бъде поискан вот на недоверие.

„Това е начинът на ГЕРБ да поемат отговорност. Не сме коментирали имена в нито един от разговорите, които сме водили, говорихме за политики. ГЕРБ-СДС разполага с много експерти. Хора, които работят на терен от години. За нас винаги са били по-важни политиките, а не личностите“, допълни Сачева.

По думите ѝ нови избори не са решение.

„Предложенията за коалиционни споразумения бяха отхвърлени, в момента стои темата за правителство на малцинството. Очакваме ПП-ДБ да имат своя политически знак, а не целокупна подкрепа от цялата парламентарна група, могат да дадат знакова подкрепа“, коментира Деница Сачева.

Поясни, че това означава подкрепа от страна на определени гласове.

„Не сме договаряли каквото и да е“, каза още Деница Сачева.