Десислава Атанасова: Кандидатът за президент на ГЕРБ ще бъде пълен антипод на Румен Радев, няма да разделя, а ще обединява

0
325
оставка
Десислава Атанасова

Нов политически проект около Кирил Петков няма да навреди на ГЕРБ, казва председателката на ПГ на партията

„Бяхме игнорирани като партия в преговори за съставяне на кабинет. На другите партии не им достигна много, за да направят правителство, включително и разум“, заяви пред Нова телевизия Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя добави, че интригите в новите партии са ежедневни, както и вчерашната, при която Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е предлагала подкуп на депутати от ИТН.

Десислава Атанасова заяви, че е било груба политечска грешка от страна на „Демократична България“ и ИТН да откажат преговори за правителство с ГЕРБ и добави, че сега не само ГЕРБ, но и всички партии в парламента са в изолация.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че нов политически проект около Кирил Петков няма да навреди на ГЕРБ.

Според Атанасова е рано да се говори за резултатите от новите избори, както и кой би бил кандидат за премиер на партията, но смята, че те ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Тя заяви, че очаква избори 2 в 1 по обективни причини.

„Бяхме убедени, че трябва да има редовно правителство, защото служебното няма много правомощия, освен да организира избори. Червени линии няма да прескочим за БСП и ДПС“, категорична бе Десислава Атанасова.

Тя очерта и профила на кандидата за президент на партията, който ще бъде пълен антипод на Румен Радев, такъв, който няма да разделя нацията, а ще бъде обединител, кото добави, че кандидатурата ще бъде обявена съвсем скоро.