Десислава Атанасова свиква извънредно Комисията по вътрешна сигурност за протеста срещу БФС

0
129
Десислава Атанасова Снимка: 24 часа

Ще бъдат изслушани вътрешният министър, главният секретар на МВР и други началници

Десислава Атанасова свиква извънредно парламентарната вътрешна комисия в сряда от 14.30. Поводът са събитията покрай протеста срещу БФС. На заседанието ще бъдат изслушани министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР и други началници в министерството.

След протеста миналия четвъртък заваляха сигнали за полицейско насилие над хора, участвали в мероприятието, както и на случайни минувачи.

Вчера премиерът Николай Денков изрази готовност да си подаде оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов категорично не припознае полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове и не го осъди по категоричен начин.

Според Денков е имало превишаване на полицейски права пред националния стадион. ГЕРБ и ДПС защитиха Стоянов и заподозряха политически интереси зад искането на ПП-ДБ за неговата оставка. Двете партии категорично заявиха, че не искат оставката на вътрешния министър.

В неделя Стоянов коментира клиповете с насилие така: „Аз категорично се обявявам против такова поведение“. Според Калин Стоянов исканата му оставка е заради недопуснат опит за вмешателство в работата му от страна на Кирил Петков. По-рано днес МВР шефът заяви: „В много телефонни разговори Петков опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на МВР.“