Димитър Манолов: Затварянето на мини „Марица-изток” е ангажимент, който сами си налагаме. Защо – не е ясно

0
185
Димитър Манолов

Очакват ни протести и през 2023 г., прогнозира синдикалистът

„И през 2023 г. ще има протести. Едната причина е затварянето на мини „Марица Изток” – това са ангажименти, които сами си налагаме. Защо – не е ясно.” Това се запита и сам си отговори президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов пред „Твоят ден” по NOVA News.

Кабинетът „Петков“ пое ангажимент мините да бъдат затворени през 2025 г.

„Тези ангажименти се поемат в нарушение на законодателството. Защо правораздавателните органи не са се намесили”, запита той.

И за доходите ще протестират синдикатите, каза лидерът на КТ „Подкрепа”. Увеличението на цените подгони процесите на инфлацията, хората няма как да не се безпокоят от това, уточни той.

„Опасявам се за либерализацията на цените на тока”, каза той и предвиди, че това също е тема, която може да изведе хората на улицата.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост Манолов каза: „Едни хора поименно в България очакват парите по плана за възстановяване. Тези пари до нас и до вас няма да достигнат, каза Манолов. Идеята на просмукването – когато един от горе вземе парите, те ще стигнат до долу, не е вярна, няма да достигнат до нас”, твърди Манолов.