Двама полицаи арестувани с 2 каси луканка подкуп

0
215
Снимка: Родопа Троян

От полицията в Пловдив няма официална информация за случая

С две каси луканка във вид на подкуп са задържани снощи двама полицаи от Пето РУ-Пловдив. Техните малки имена са Георги и Грую.

От прокуратурата потвърдиха пред „24 часа“ за ареста на двамата униформени, но отказаха да уточнят размера на подкупа с думите, че е смешен.

Репортерско проучване установи, че Грую и Георги са получили две каси луканка за празниците. Те били обект на разследване от „Вътрешна сигурност“ на МВР за това, че се занимавали с продажба на горива, като въртели бизнес с тираджии. Докато ги подслушвали, засекли и уговорката за подкупа. Така били заловени с луканки в момент на получаването им. Според техни колеги, ако се изчисли стойността им, става дума за не повече от 200-300 лева. „Наистина е смешно“, коментират униформени.

От полицията в Пловдив няма официална информация за случая, а директорът Георги Чергов, както и пресцентърът не отговарят на телефоните си.

От прокуратурата не уточняват дали ще ги задържат за 72 часа. Това не е първи случай на подобен рушвет в Пловдивско. През 2019 г. с подкуп под формата на луканка бяха задържани трима инспектори от ДАИ. В края на октомври т.г. Върховният касационен съд постанови ефективни присъди за Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев съответно по 3 и 2 години. Наказанията вече се изпълняват./24 часа