Джейхан Ибрямов: Има напрежение между Доган и Пеевски

0
75
Джейхан Ибрямов

Оставката на Пеевски не се е коментирала на срещата в Росенец

Има напрежение между Доган и Пеевски. Разрив и разделение в ДПС няма, партията функционира добре, структурите са в добра кондиция. Оставката на Пеевски не се е коментирала на срещата в Росенец, заяви пред Аделина Радева в „Денят започва“ Джейхан Ибрямов, заместник-председател на ДПС.

По думите му нищо необичайно не се случило на срещата при Ахмед Доган в Росенец.

„Проведохме сериозен разговор, дебат, за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година-година и половина, беше изложено пред почетния ни председател“, допълни Ибрямов.

Поясни, че дали председател може да бъде санкциониран, ако не спазва устава на партията, ще бъде изяснено в най-скоро време.

„Проблемът датира от една година – като цяло функционирането на парламентарната група“, коментира Джейхан Ибрямов.

Според него всяка реакция си има връхна точка, която ескалира в отказа за подкрепа към проектокабинета „Желязков“ и се стигна до този етап.

„Нямаше обсъждане защо и как да бъде подкрепен кабинетът „Желязков“. Голяма част от тези 30, които го подкрепиха, имаха желание да гласуват против, но не знам защо не го направиха“, коментира Джейхан Ибрямов.

Подчерта, че всички структури са в подкрепа на Доган.

„Той е единственият наш лидер, всичко останало е манипулация. С избора на двама председатели на партията се търсеше баланс на политиките“, каза още Джейхан Ибрямов.