Екатерина Захариева: Управляващите в България избраха позорното лицемерие!

0
418
Резултатът от гласуването в НС.

Само ДБ и ДПС подкрепиха предложението на ГЕРБ за забрана на разходи от бюджета към юридически и физически лица, свързани с военнопромишления комплекс на Русия

Екатерина Захариева, фейсбук

Екатерина Захариева Снимка: МС

Тази вечер от ГЕРБ предложихме промяна в Закона за държавния бюджет, с която забраняваме разходване на средства към физически или юридически лица, свързани с военнопромишления комплекс на Руската федерация. И какво стана? Подкрепиха ни само ДБ и ДПС.

БСП отдавна са ясни, те са само привидно европейска партия, поредното доказателство е, че не подкрепиха декларацията на парламента в подкрепа на Украйна.

По-интересно е поведението на “Продължаваме промяната”: министърът им на отбраната не смее да използва думата “война”, депутатите сега не смеят да ограничат държавните оръжейни сделки с Путин.

Техният премиер и лидер не реагира, а същевременно в Брюксел плаче, че може да убият Зеленски. Да, украинският президент и неговият народ са в беда, но помолиха партньорите си за действия, не за съчувствие. Управляващите в България избраха позорното лицемерие. Срам ме е!