Фандъкова: Метрото ще се разшири до “Студентски град” с три нови спирки

0
81
Снимка: архив

За мен метрото винаги е било и остава един от най-важните проекти в моето управление, казва кметицата

Метрото ще има три нови спирки между “Витоша” и “Студентски град”. Този предварителен проект на подробен устройствен план за продължението на метрото прие на заседанието си специализирания състав на общинския експертен съвет по устройство на територията.

„Това е още една стъпка към разширение на софийското метро. За мен метрото винаги е било и остава един от най-важните проекти в моето управление. Освен осигуряването на финансиране гарантираме и готови трасета, за да може неговото развитие да продължи“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Планът е за 3 метростанции от бъдещото разширение, които преминават през кварталите “Кръстова вада-запад” и “Витоша”. А дължината на новото трасе ще е 3 км.

Според плановете след станция “Витоша” първата нова метроспирка ще е при бул. “Черни връх“ между ул. „проф. Марин Големинов“ и ул. “Димитър Манчев“. Следващата ще е до ул. „проф. Георги Манев“ и ул. “Стефан Савов“, а третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “проф. Иван Странски“.