Гавазите на ПП/ДБ изхвърлиха брутално журналист от брифинга на коалицията /видео/

0
293
Снимки и видео: фейсбук/Трибюн

С основна роля в „акцията“ срещу Николай Караколев и оператора му беше съветникът на Асен Василев – Георги Клисурски

Съветникът на Асен Василев – Георги Клисурски, блесна с нова роля, а именно охрана на партийна пресконференция и гонене на журналисти. Жертва на ПП-ДБ и цялата им армия от пиари и съветници стана журналистът Николай Караколев. Малко преди началото на „пресконференцията“ на коалицията на „добрите“ той и колегата му оператор бяха грубо избутани и изхвърлени от централата на ДСБ на ул. „Кърниградска“, пише „Трибюн“.

Пресконференция всъщност нямаше, а точно в 12:00 часа, със старта на всички обедни емисии, излязоха Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които си казаха монолозите, напуснаха залата и не дадоха възможност за въпроси на журналисти.

Това, което се скри от камерите обаче, е отношението към Караколев, който не само бе изхвърлен, но и не му беше дадена възможност да снима началото, защото Георги Клисурски е препречил пътя на оператора с лаптопа си.

Въпросният съветник на Асен Василев беше назначен в Съвета на директорите на дружеството „Хели Мед Сървиз“, което бе създадено от кабинета „Петков“, за да отговаря за медицинската помощ по въздух и въздушните линейки. МС после закри дружеството и прехвърли дейността му към правителствения авиоотряд.