Георги Тахов се закле като министър на земеделието в служебния кабинет

0
22
Георги Тахов

Днес той, Главчев и финансовата министърка ще се срещнат с представители на земеделските браншови организации у нас

Георги Тахов, новият министър на земеделието в служебното правителство, положи клетва пред Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

В пленарната зала председателят на парламента Росен Желязков обясни защо не е необходимо служебният премиер Димитър Главчев да се закълне и като служебен министър на външните работи.

„Премиерът Главчев е положил клетва като член на Министерския съвет. Затова клетвата като член на МС ще бъде положена от назначения за министър на земеделието и храните Георги Щерев Тахов“, каза Желязков.

Една от първите задачи на Тахов като министър е планираната по-късно днес среща с представители на земеделските браншови организации у нас. В срещата ще участва служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова. Двете страни трябва да обсъдят въпроси свързани със сектора, като целта е правителството в диалог с браншовите организации в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми.

Тахов стана министър на земеделието на мястото на Кирил Вътев, след като президентът издаде указ за назначаването му на 22 април. Като мотив за рокадата в МЗХ бе представен продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.