ГЕРБ: МВнР да извика Митрофанова заради опита за сплашване и саморазправа с Христо Грозев

0
68
Бойко Борисов

България не трябва да подминава случая с мълчание! Чрез своите евродепутати ГЕРБ ще запознае ЕНП и европейските ни партньори, се казва в декларацията

Руският посланик в България да бъде извикан в Министерството на външните работи заради случая с българския гражданин и журналист Христо Грозев. За това настояват от ГЕРБ в разпространена позиция във фейсбук профила на лидера на партията Бойко Борисов.

„Настояваме българските власти да реагират остро на опита за сплашване и саморазправа с Христо Грозев! България не трябва да подминава случая с мълчание! Чрез своите евродепутати ГЕРБ ще запознае ЕНП и европейските ни партньори и ще дадем гласност към всички европейски институции“, пише в декларацията на ГЕРБ по повод обявяването на Грозев за издирване от руските служби.

Журналистът от разследващия сайт Bellingcat е обявен за федерално издирване от Русия. Това е видно на уебсайта на руското вътрешно министерство. По-рано днес бившият външен министър Надежда Нейнски също призова България да не подминава случая с Христо Грозев с мълчание.

„В първия работен ден на Народното събрание ще предложа да повикаме министъра на външните работи на изслушване в комисията по външна политика“, написа във фейсбук профила си Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.