Гешев поискал очна ставка с Бойко Борисов

0
287
Иван Гешев

Бившият главен прокурор бе разпитван в следствието за взрива до автомобила му

Бившият главен прокурор Иван Гешев е поискал очна ставка с Бойко Борисов ппо разследването на взрива до автомобила му на 1 май м. г., съобщи пред медиите лично Иван Гешев, след като приключи разпитът му в следствието.

„Уведомиха ме, че няма да разпитат Борисов и Габриел, както настоявах“, посочи бившият главен прокурор. Той уточни, че е поискал директна очна ставка с Бойко Борисов.

„Подозирам, че зад опита за убийството ми стои той“, отбеляза още Гешев. Той изтъкна, че ще продължи да настоява Борисов да бъде разпитан.

Относно разбития наскоро контрабаден канал при операцията на ДАНС, заради който беше задържана директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившият главен прокурор уточни, че той е бил пазен в последните години. Гешев допълни, че целта е била смяна на главния секретар на МВР и овладяване на канала.

За Гешев дали Коцев е имал връзки с тези контрабандисти е било ясно още преди 2-2,5 години.

„Сега само ще се смени шефът на този канал. Това е поводът да се направи, но реалната причина е Агенция „Митници“ и Министерството на вътрешните работи, защото МВР прави 30% от резултата, останалите 30 ги прави „Информационно обслужване“, от 30% купения и платения вот станаха 90%. Финансирането, което се получава от контрабанда и т.н., това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е такъв, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са си сложили министъра на вътрешните работи“, подчерта Иван Гешев.