Главчев: При всички кадрови промени в изпълнителната власт е спазен законът

0
54
Димитър Главчев Снимка: БТА

Решенията ги взимам аз и отговорността си я нося аз, отбеляза премиерът

При всички смени, които са направени, е спазен законът, отговори служебният премиер Димитър Главчев на въпрос от „Продължаваме промяната-Демократична България“ в рамките на блиц контрола относно назначения в изпълнителната и местната власт, смени на областни управители, оставки в регулаторите и прекратени конкурси.

Главчев посочи, че още на първото си заседание четвъртият служебен кабинет (оглавен от Гълъб Донев) е сменил 25 от 28 областни управители, а една седмица след встъпването в длъжност на кабинета „Янев“ са сменени всички областни управители.

За факти, които ми съобщавате, за опорочени конкурси – ангажирам се каквото е в рамките на изпълнителната власт да бъде проверено и ако тези конкурси са опорочени, те да бъдат проведени наново, заяви служебният премиер.

Бих приел да отговарям за всичко, но за назначенията в местната власт няма как, коментира още той.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също зададе въпрос на служебния министър-председател за смените на областни управители. Поне за пет от тези 11 нови областни управители се знае, че са хора на Пеевски, не на ДПС, посочи той и попита дали това е суверенно решение на Главчев, или той има връзки и зависимости с Пеевски.

В решенията, които съм взимал, съм се водил от конституцията и законите на страната, заяви Димитър Главчев. Решенията ги взимам аз и отговорността си я нося аз, отбеляза той.