Хазарта изхвърли Лорер от европарламента, „Да, България“ остана без евродепутат

0
497
Ицо Хазарта. Снимка: фейсбук

Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно

Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров-Ицо Хазарта най-вероятно ще са тримата депутати на коалиция ПП-ДБ, съобщи „Дневник“. Данните не са окончателни, а при обработени 77.28% от данните в Централната избирателна комисия.

В листата на коалицията са настъпили сериозни размествания, като голям преференциален вот събират петият в листата Радан Кънев от ДСБ и бившият председател на парламента Никола Минчев от ПП.

С преференции листата пренарежда и Ицо Хазарта Петров, който се очаква да бъде третият представител на обединението в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

Според данните към понеделник на обяд „Да, България“ остава без представител. Вторият в листата на обединението Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно. Елисавета Белобрадова, която беше на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, но гласовете също не ѝ достигат.

Представителите на обединението биха били част и от различни партийни семейства в Брюксел – Радан Кънев отново ще е част от Европейската народна партия, към която принадлежи ДСБ. Представителите на „Продължаваме промяната“ обаче се очаква да се присъединят към либералите, където са и ДПС.