И служителите на „Топлофикация – Сливен“ излязоха на протест

0
32
Снимка: БНР

Обявиха, че правителството ги лишава от бъдеще

Служителите на „Топлофикация-Сливен“ излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица-изток“. За кратко те затвориха булевард „Банско шосе“ и част от кръговото кръстовище и направиха заявка утре да затворят подбалканския път София- Бургас в района на село Тополчане в ранния следобед, съобщи БНР.

Енергетиците обявиха, че сливенската топлоцентрала също е на въглища и ако бъде спряна, ще възникнат два големи проблема за Сливен – 300 семейства ще останат без препитание, а също и обслужващите ТЕЦ-а фирми, а близо 15 хиляди частни абонати, детски градини, училища, болници, институции и социални заведения без парно отопление.

Директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов обяви, че централата постепенно се модернизира и намерението е да се премине от въглища към алтернативни горива, но има забавяне на темповете.

„Преминаването към друго гориво е път, по който ние сме тръгнали, но той се забави заради войната в Украйна. Трябват ни време и средства, които не можем да набавим от днес за утре“.

Работниците обявиха, че правителството ги лишава от бъдеще.

Утре между 13.00 и 13.30 часа енергетиците от ТЕЦ Сливен ще затворят главния път София – Бургас на кръговото на село Тополчане, но не обявиха колко време ще бъде затворен участъкът.