Карадайъ: Лицемерие е Кирил Петков да говори, че никой не е над закона

0
1280
Мустафа Карадайъ

Има пълзящ фашизъм с тази полицейщина, каза лидерът на ДПС

„Има пълзящ фашизъм в страната с тази полицейщина. Днес чуваме цитати „никой не е над закона”. Нали помните от кого е този цитат? От Цветанов. От Борисов – 2009-2010 г. Не е нещо ново. Но днес „никой не е над закона” да се говори от човек, който доказано е нарушител на конституцията (б.а.-премиерът Кирил Петков), е лицемерие”.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

„Полицейщина е младежи, които тепърва прохождат на терена на политиката, да бъдат привиквани в полицията и да подписват протоколи и да са под репресия за това, че раздават агитационни материали и са правили обучение за машинно гласуване. Такива твърдения имаме при нас и сме искали документи от Рашков, за да видим каква е обективната истина и да коментираме факти”, напомни Карадайъ.

ДПС сигнализираха за полицейски репресии миналата година по време на предизборните кампании. Тогава Карадайъ разказа, че техни членове и симпатизанти са били обискирани на улицата и в домовете си.

„Чухме коментар на адвоката на г-н Борисов, че той е бил задържан по неотложност. Това прави асоциация и с други „неотложности”, коментира лидерът на движението.

На въпрос на репортер дали очаква да бъде арестуван и депутатът от ДПС Делян Пеевски, лидерът на движението каза: „Очаквам да бъдете арестувани и вие, очаквам да бъда арестуван и аз, ако живеем в държава, в която призоваваме Бог да пази България, но нищо не правим, за да я опазим”.