Карлос Контрера: Честито на софиянци – „Промяната“ доказаха, че се интересуват само от постове и власт

0
109
Карлос Контрера Снимка: ВМРО

Областният управител от ПП връща решенията, защото не стана на тяхната, казва съветникът от ВМРО

„Госпожа Вяра Тодева, областен управител на област София от „Продължаваме промяната“, върнала двете решения на СОС за избор на заместник-председатели и за съставите на постоянните комисии на СОС. С това областният управител и „Продължаваме промяната“ отново блокираха работата на Общинския съвет. След три месеца безвремие отново блокаж. Уж на ПП-ДБ-Спаси София много им се работеше. Уж бяха загрижени да тръгнела работата. Отново сме свидетели на „не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя“.

Това заявява в своя позиция, разпространена до медиите, общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

„Благодарение на „Продължаваме промяната“ отново губим време за работа. Отново СОС не може да започне същинската си работа. Отново цяла София е заложник на желанието на ПП-ДБ-Спаси София да завземат цялата власт в общината. И докато не вземат, ще пречат на всички, на които им се работи“, аргументира се Контрера.

Общинският съветник от ВМРО припомня, че извънредното заседание беше свикано с гласовете на повече от 1/3 от общинските съветници, може би бяха над 50 гласовете „за“, включително и от групата на ПП-ДБ-Спаси София.

„Новоизбраният председател го обяви и свика. Дотук с аргументите на Тодева, че сесията била свикана в нарушение. Публично, в залата на СОС дадох и мотивите – над 3 месеца забавяне на работата на СОС. От това, че органът не работи от 3 месеца има ли по-силен аргумент за спешност и извънредност“, посочва той.

„Цялата истина е, че по поръчение на ПП областният връща решенията, защото не стана на тяхната. Това е ясен знак, че великата „Промяна“ не се интересува от нищо друго освен от постове и власт. Всъщност, тези решения имат организационен и вътрешен характер за СОС. И поради това областният управител не знам какъв точно контрол упражнява освен политически, де. Пълно безобразие и доказателство, че партийните интереси на ПП-ДБ-СС са над интересите на София и софиянци“, категоричен е Карлос Контрера от ВМРО.

„След като госпожа Тодева омаза цялата процедура по демонтаж на ПСА, сега е на път да блокира и СОС. Честита промяна, софиянци!“, завършва Контрера.