Кирил Ананиев: Работим по връщането на помощите за литър гориво

0
61
Кирил Ананиев Снимка: 24 часа

Съществува и вариант за разширение на обхвата на мярката, като той включва подпомагане и на хората, които ползват обществен транспорт, казва депутатът от ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и бивш финансов министър Кирил Ананиев обяви в Перник, че се работи по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво. Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г.

Депутатът разкри, че се обмислят няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнеса да имат право на отстъпка. Другата идея е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

Съществува и вариант за разширение на обхвата на мярката като той включва подпомагане и на хората, които ползват обществен транспорт, уточнява БТА.