Кирил Петков за записа за кеша: Чуват се токчета и Асен Василев говори

0
198
Кирил Петков

Петков не смятал повече да е премиер

„Слушате записа и се чуват едни токчета в перфектно качество… И говори Асен Василев. И това, което се вижда, защо токчетата се чуват перфектно, а Асен се чува слабо. Експертите ни го обясниха… Никога този словоред не го е имало…Това е много лесна манипулация… Токчетата са перфектни, забравили са да ги оправят…“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в БТВ по повод на серията от записи, публикувани от „Афера“, на разговори на ПП/ДБ.

„Тези записи, които чухме, са пълна манипулация. Службите се опитват да ни спрат, защото виждат края на собственото си съществуване“, разсъждава съпредседателят на ПП.

Реално от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във фейсбук.

„Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията. Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват“, написаха от ПП.

Асен Василев: Ние неофициален кеш имаме.

Кирил Петков: Бе така или иначе ще намерим.

Асен Василев: И някои от тези… са готови да дадат кеш, но не са готови да го дадат официално.

Кирил Петков: Така че… Ако има кеш в торби, това е по-малко… Въпросът е да има въобще кеш.

„Не слушайте политиците какво говорят, слушайте какво правят“, призова Петков.

„Втори път сглобка под този формат избирателите ни не искат и ние като техни представители няма да я направим. Една фундаментална сделка между Борисов и Пеевски ни накара да отидем в тази посока – Пеевски държи прокуратурата и службите и гарантира на Борисов, че докато няма реформи, той ще е спокоен. Борисов пък държи гласовете в парламента, което гарантира на Пеевски, че няма да има тези реформи и той ще продължи контрола. Няма да бъдем част от сделката, в която Борисов и Пеевски са в коалиция и си търсят трети партньор за цвят“, обяви още Кирил Петков.

„Не ни е страх нито да бъдем първа политическа сила и да мислим как да формираме правителство, нито да бъдем в опозиция“, каза съпредседателят на ПП.

„Най-голямата щета, която понесохме, е, че хората ни се разсърдиха, защото ние седнахме с ГЕРБ. Сега отидохме обратно при тях и казахме „искаме да ви спечелим доверието обратно, няма да изкривим вашето доверие“. Ако трябва да сме опозиция, ще сме опозиция. Ако ни дадете мандата да сме първа политическа сила, ще направим управление. Аз не смятам да съм премиер“, каза Кирил Петков. „Аз защо си промених живота? Не заради интереса и властта, а заради мечтата…“, каза още политикът./ Трибюн