Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият

0
209
Костадин Костадинов

Ще работим за своя група в ЕП, заяви лидерът на „Възраждане“

„Ние сме големи оптимисти за бъдещето на Европа като европейска, като дом на европейската цивилизация, която ние българите сме създавали. Но ЕС с неговата политика в момента е заплаха за европейската цивилизация“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в „Денят започва с Георги Любенов“.

Допълни, че в момента се работи за създаване на собствена група в Европейския парламент и това е основното, което ще прави групата на „Възраждане“ в ЕП.

„Група, която ще има десетки депутати от поне 7 държави, даже 9, които ще говорят едно и също нещо“. Тя вече си има име, но Костадин Костадинов отказа да каже какво е то.

„Никой от „Възраждане“ няма да подкрепи този кабинет, то е ясно. Въпросът е кой или кои ще бъдат тези, които ще излъжат избирателите си“, така той коментира бъдещия кабинет.

Според него ПП-ДБ трябва да си „изкопаят една дупка и да се скрият“.

„Няма как да кажем, че някой е попречил за по-ниската избирателната активност, защото имаме 32%, което е най-сериозният проблем. На практика българският народ гласува вот на недоверие на собствената си политическа система и което е още по-лошото – на собствената си държава“.

По отношение на гласовете, които отидоха за партия „Величие“, Костадинов каза, че те са изкопирали „Възраждане“.

„Когато имаш една ярко изразена опозиционна политическа сила в парламента, която е основна заплаха за основния действащ политически ред в страната, когато се появят още двадесет политически партии, които говорят едно и също и се опитват да разводняват вота, когато някой пречи на опозицията да победи, това означава, че той работи за управляващите“.

Той отказа да коментира „Величие“ с думите, че не е психиатър. Съжали техните избиратели. Според Костадинов именно тези избиратели ще бъдат разочаровани и това, ако има нови избори, ще намали още повече избирателната активност. По думите му ниската избирателна активност през последните години се дължи именно на „поредица от лъжи“.

„Хората казват – ние гласуваме за промяна, а те ни слагат ГЕРБ и ДПС в управлението. Така че, когато имаме такава системна лъжа, постоянно проповядвана, постоянно показвана в медиите, в един момент хората махат с ръка и казват майната им – всички са лъжци“.

„Това е американски проект. Това се вижда от космоса“, каза лидерът на „Възраждане“ за партията изненада на тези избори „Величие“.

Според него, „когато народът не вярва в държавата, държавата е поставена на карта. На карта е поставено оцеляването на българската държава“. Смята, че ДПС е заплаха за националната сигурност.

„Говореше се в цялата страна, че има масово купуване на гласове за ДПС, а МВР не направи нищо“.

„Когато българският народ сам се отрече от своето чедо, някой друг ще го припознае“.

Костадинов смята, че вотът на последните избори е политически, задкулисен, финансов и етнически вот, което може да изяде дори и първата политическа сила ГЕРБ.