Красен Кралев: ПП са в много тежка изолация, шансът за правителство с втория мандат е нулев

0
47
Красен Кралев

Когато се говори за съдебна реформа, не може да става дума за персонални назначения и смени, посочи депутатът от ГЕРБ

„Има още път да се извърви, преди да отидем към предсрочни избори. Това, което се случи вчера и днес, показа, че вторият мандат трудно би се случил и шансът му е нулев. Показа се, че ПП са в много тежка изолация и са подкрепени единствено от ДБ. Ние от ден първи повтаряме, че предлагаме да се обединим около национални приоритети, които да са в основата на редовен кабинет. Сега ни се предлага същото, но обърнато и програмата на друга партия да стане национален приоритет“, заяви по Нова нюз депутатът от ГЕРБ Красен Кралев.

„Начинът, по който се предлага оформянето на коалиция от страна на ПП, е несериозен. При опита ни за реализация на първия мандат ние предложихме експерти, равно отдалечени фигури в състава на проектокабинета“, допълни той.

„Ясно осъзнаваме каква задача ни е дал народът и че никой не може да управлява сам. Ще положим максимум усилия за третия мандат. Ако бъде даден на ДБ, е ясно, че ние имаме много общи приоритети с тях, отворени сме и на разговори за съдебната реформа. Когато се говори за съдебна реформа не може да става дума за персонални назначения и смени. С ДБ сме от едно политическо семейство в Европа, идеологически и политически стоим най-близо до тях. На всички е ясно, че мандат без подкрепата на ГЕРБ няма как да се случи“, каза още той.

„Говорим за сериозна съдебна реформа и прокуратурата е една много малка част от съдебната система. Не е сериозно да се говори за това кой да е главен прокурор или шеф на КПКОНПИ. Трябва цялостен анализ и реформи“, завърши Кралев.