Красимир Вълчев: Намаляването на цените на горивата ще понижи инфлацията

0
19
Красимир Вълчев Снимка: МС

Според депутата това е „най-добрата социална политика“

„Намаляването на цените на горивата ще понижи инфлацията“, каза на пресконференция старозагорският депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. Според него това е „най-добрата социална политика“. Народният представител поздрави служебното правителство за осигуряване на доставките на газ: „сключването на дългосрочни договори и премахването на посредниците доведе до намаляване на цените“. Според него „схемата с посредниците беше най-мащабната грабителска схема, която сме виждали по време на прехода“.

„Един от най-важните законопроекти, който е приет, е този за изземването на свръхпечалбите от производството и дистрибуцията на горива и разработване на механизъм за компенсиране на потребителите“, посочи още Вълчев. Според него правителството трябва да разработи законопроект и да започне схема за компенсации.

Красимир Вълчев посочи още, че през м.г. са се случили по-малко от 1/3 от планираните ремонти на пътната инфраструктура. „Изоставането на инвестициите в инфраструктурата ще се отрази на икономическата активност, на пътностроителния бранш. Общото намаление на инвестициите ще се отрази на брутния вътрешен продукт“, посочи още той.

Депутатът обясни, че поетият ангажимент в Плана за възстановяване и устойчивост за затваряне на топлоелектрическите централи в Маришкия басейн ще бъде предоговорен трудно. „Необходими са продължителни и целенасочени усилия, които ще надхвърлят мандата на едно правителство“, каза Вълчев, цитиран от БТА.

„Макар и да стартира малко по-бавно с избора на председател на Народното събрание, 48-ия парламент бързо започна работа и прие важни промени в почти всички сфери“, каза още Красимир Вълчев. През следващите две седмици по думите му се очаква да бъдат разгледани и приети още важни законопроекти.