Магистрати са ходили в клуба на Мартин Нотариуса, но това не е престъпление, казва говорителят на градската прокуратура

0
7596
Христо Кръстев

Информация за частния клуб имало още в справката на ГДБОП от края на 2022 г.

Има свидетелски показания, че в частния клуб на застреляния Мартин Нотариуса са ходили съдии и прокурори, но това не означава, че са извършили престъпление или че са вземали подкупи. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев на брифинг по няколко шумни случая напоследък.

„По делото има конкретни имена, които са споменати и са обект на разследване, но за да се внесе обвинение за подкупи и търговия с влияние трябват преки доказателства или верига от косвени, които да доказват това. Има споменаване на клуба от бившата му съпруга. Но ние не работим по посещенията. Посещения в клуба не означават, че магистрати са извършили престъпления“, каза Кръстев.

„Клубът е затворен. Търсим свидетели, ще намерим начини, по който да установим дали магистратите са имали карти, влизали ли са или не. За този клуб стана известно от Антикорупционния фонд. Не бяхме работили в тази насока“, каза ръководителят на градската прокуратура Илиана Кирилова. Иначе по делото се работи за контактите на Божанов със съдии и прокурори.

„Ако такова обвинение се повдигне и се вкара в съда, ще сме на позицията „Една жена казала“. Не гледаме само магистратите. Излизат много случаи на пострадали хора от имотни измами“, каза Кирилова.

Всъщност информация за частния клуб на Мартин Нотариуса имало още в справката на ГДБОП от края на 2022 г./24 часа