Божков държи “Левски” в мъртва хватка

0
249
Феновете на Левски няма да бъдат вкарани в политически комбинации.

Футболният клуб стана заложник на бизнесмена във войната му срещу управляващите

Иван Михайлов

Васил Божков държи “Левски” в мъртва хватка. И ако не я отпусне тази седмица, клубът ще се разпадне. Това стана ясно и след интервюто на легендата на синия клуб Наско Сираков по Би Ти Ви вчера.

Сираков призова Божков и дясната му ръка Георги Попов , който се води собственик на клуба, да прехвърлят акциите на него. До момента от Дубай, където се намират и двамата, отговор няма.

Тандемът Божков-Попов държи на тезата, че акциите на сините са на премиера Бойко Борисов, донесени от “куриера” Сашо Диков пред вратата на Министерски съвет. Грозната пиеса възмути левскарската общност, която нарече това гавра и обида към 106-годишния клуб. Това принуди легендите на “Левски” да поискат акциите на клуба в отворено писмо. До момента отговор от Дубай няма. А времето за спасяването на “Левски” изтича неумолимо. Ако тази седмица не бъде платена по не една заплата на футболистите, те ще си тръгнат като свободни агенти, а клубът ще се разпадне преди подновяването на сезона в Първа лига. Това ще доведе до други сериозни финансови удари върху сините.

Васил Божков твърди, че е инвестирал над 25 млн. лева в “Левски” за една година, че е намалил дълговете на сините наполовина и е имал програма за дългосрочно развитие на най-популярния български футболен клуб.

В интервю пред Би Ти Ви Георги Попов обяви, че милее за клуба. Необяснимо е тогава мълчанието от Дубай и на двамата по искането на сините легенди.

Като толкова обичате клуба дайте акциите на Наско Сираков!! Вместо това Васил Божков набърка “Левски” в политически скандал и се опита да го употреби в разчистване на сметки с Борисов. Според публикация на “24 часа” от днес Георги Попов отново е собственик на акциите на ПФК “Левски”, след като миналия петък е изтекъл срокът на “джирото”, за да бъде вписан нов собственик в акционерната книга на дружеството.

Ако Васил Божков продължава да твърди, че собственик на акциите е Бойко Борисов, целта му е ликвидация на клуба. Няма друго обяснение. Като се биеш в гърдите колко обичаш “Левски”, но държиш клуба като заложник в личните ти политико-икономически войни, го убиваш.

И тук лъсна отново моделът “бащица”, срещу който са 90% от сините привърженици. Защо Божков е взел “Левски” ? За да го спасява или да го използва като щит или заложник ? До момента е второто. Доста анонимници направиха имидж като ръководители на “Левски” през годините. Къпейки се в синята история, слава и успехи.

И те докараха клуба до това състояние. Но Божков, с ината си, ще го ликвидира. Той очакваше сините фенове са излязат на протест в негова защита срещу правителството. Но сбърка. Никой не е по-голям от “Левски” и не може да употребяваш легендарен 106-годишен клуб като заложник в мъртва хватка. За лични интереси.

И в опит да се пазариш за лично оцеляване. Единственият изход от тази ситуация е тандемът от Дубай най-сетне да престане да използва “Левски” като разменна монета и да го души в мъртва хватка, а да даде акциите на Наско Сираков и легендите. Самият Сираков го каза вчера: Нека излязат с гордо вдигнати глави от “Герена”. Другото е политпроганда и гавра с “Левски”.