Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП/ДБ/СС – министър в правителството на Главчев

0
1136
Снимки: Трибюн

Районът кандидатства за програма за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е оглавено от Виолета Коритарова

Виолета Коритарова, майка на кмета на столичния район „Подуяне“ Кристиян Христов, който е от ПП-ДБ-СС, е министър в правителството на Димитър Главчев. Новината съобщи Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той уточни, че по време на срещата със симпатизанти в „Подуяне“ в понеделник той е получил въпрос как ГЕРБ позволява в това правителство 50% от министрите да са от ПП-ДБ, в добавка към митниците и НАП. „А колко народ през годините са били изчегъртани? Още от първия ден аз не съм съгласен с назначенията, но така е преценил Главчев, така е направил“, подчерта Борисов.

Виолета Коритарова е регионален служебен министър в кабинета „Главчев“, а синът ѝ е избран на местния вот от листата на „Спаси София“.

Интересното е, че районът кандидатства за програма за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което се оказва оглавено от Виолета Коритарова. Това поставя под риск програмата, защото финансовата й подкрепа от страна на Коритарова би се възприела като корупционна практика.

По ирония на съдбата сега Коритарова заменя скандалния Андрей Цеков като регионален министър, който лично я освободи от поста в агенцията миналата година, пише Tribune.

Според официалната й визитка, разпространена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, когато е назначена за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е посочено, че тя е експерт с опит в областта на геодезията и геоинформационните системи, инвестиционното планиране, поземлените имоти и регистри.

Уточнява се, че Коритарова е дългогодишен служител на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като преди това е работила в Министерството на земеделието и горите и в Министерството на образованието и науката. Номинираната за министър на регионалното развитие е магистър по геодезия, фотограметрия и картография от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има професионални квалификации от Холандия, Австрия и Германия.