Мария Габриел: Всеки министър е одобрен от мен и премиера Денков

0
112
Мария Габриел Снимка: 24 часа

И министърът на вътрешните работи, и премиерът, и аз проявяваме нулева толерантност към насилие, каза тя

В рамките на преговорите за това правителство политическият представител на ГЕРБ съм аз. Важно е да припомним, че разговорите бяха водени между мен и акад. Николай Денков. Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. Много е важно в такива ситуации да погледнем какво бихме искали да се направи. Днес много ясно разбирам, че и министърът на вътрешните работи, и премиерът, и аз, проявяваме нулева толерантност към насилие. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след тристранката по повод скандалите около вътрешния министър Калин Стоянов, пише „24 часа“.

И вътрешният министър, и премиерът, и вицепремиерът поздравяват полицаите, които са си свършили работата, но трябва и яснота, анализ и понесена отговорност за тези, които са минали правомощията си. Нещо повече – и тримата казваме „не“ на каквото и да е било насилие върху български граждани. Затова сме правова държава и имаме фундаментални принципи.

В този случай смятам, че в момент, когато България се бори всячески да бъде член на Шенген, да имаш МВР и министър, които показват изключително убедителни и солидни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации, изчистване на детайлите и там, където има напрежение и да се върви напред. Както е казал и премиерът – върви се в правилната посока, каза още Габриел.

За отвлечения кораб тая каза, че от първите минути следят ситуацията и са в постоянна връзка с нашите партньори. Благодаря на нашите представителства в региона, защото знаете, че този уикенд още 9 българи бяха успешно изведени от Ивицата Газа, каза още Габриел.