Митрополит Антоний: Патриархът продължава да се лекува, достъпът до него е ограничен заради вирусите

0
92
Митрополит Антоний

Всички се молим за неговото здраве, каза той

Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото нейната основа е самият Христос и истините, които проповядва, са вечни и непреходни. Това каза в „Денят започва“ на БНТ западно- и средноевропейският митрополит Антоний.

„Църквата е онази духовна лечебница, където всички намират отговори на въпросите си, но намират изцеление на своите душевни и телесни недъзи“, посочи той.

Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, каза митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година.

„Лекарите се грижат за неговото възстановяване. Достъпът до него е ограничен, понеже в момента има различни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори една много по-мирна, здрава и успешна година“, пожела той.

На празничния Стефановден митрополит Антоний припомни историята на свети Стефан и го посочи като пример за безкрайна любов и смирение.

„Независимо от това, че е бил хулен и е пострадал мъченически, той до последно се е молел за всички онези, които поради яростта си не са осъзнавали това, което вършат.

Да се придържаме към онези неща, които ни носят не само временна материална полза, но и вечна духовна полза – това са Христовите добродетели“, призова митрополит Антоний – Църквата ни е поставила всичко необходимо за всеки един християнин, който иска да се развива, живеейки благодатния живот на църквата. този живот става все по-труден“.