„Момчето си отива“… Радостин Василев е поискал официално да напусне ПП-ДБ

0
158
Радостин Василев

Депутатът е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков

Радостин Василев е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков, в което посочва, че от днес напуска парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ). Това потвърдиха за „24 часа“ от пресцентъра на парламента.

По-рано днес бившият вече депутат от ПП-ДБ съобщи в ефира на БНТ, че се страхува за живота си. Прокуратурата веднага започна разследване за заплахи и принуда. Твърди се, че Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, става ясно от съобщението на Софийската районна прокуратура. На 25 май депутатът Радостин Василев е бил принуден „да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване“. Той вече е дал обяснение пред наблюдаващия прокурор, уточняват още от държавното обвинение.

В края на мината седмица Радостин Василев разгласи записи от национален съвет на ПП, на който Кирил Петков и Асен Василев обясняват как ще извършват чистка в администрацията и службите. Още в края на миналата седмица Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи. През юни Радостин Василев напусна ИТН заедно с група депутатите. Тогава той обяви на брифинг, че снема доверието си от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.