Невяна Митева: Не може хора, които имат желание да управляват държавата, да нарушават законите

0
386
Невяна Митева

За мен клетвата е свещена и затова няма как да не се възмущавам, казва кандидатката за вицепрезидент

„С проф Герджиков смятаме, че истината е една и най-важното е да се спазват законите, особено основния. За хората е важно да чуят, че е задължително да ги спазват. Не може от най-високи нива, от хора, които имат желание да управляват държавата, да се нарушават законите. За мен клетвата е свещена, това е, за което няма как да не се възмущавам“, заяви пред БТВ Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент.

„Президентът трябва да дава стабилност в отбраната, да дава стабилност на обществото“, каза още Митева.

„Никога няма да си позволя да давам оценка на действащия президент в качеството му на върховен главнокомандващ, аз знам какво е воинска етика и морал“, отговори Митева на въпрос кой от досегашните президенти е бил най-добър главнокомандващ и как оценява Румен Радев в това му качество.

„Сблъсквала съм се с много ситуации в моята кариера, може би това би могло да се определи като дискриминация. Едва на третата година ме допуснаха до приемни изпити във Военната академия, но това ме стимулира допълнително. Точно тук е ролята на жените военослужещи, защото ние създадохме възможности за жените. Въпрос на време е да има жени в изтребителната авиация“, каза тя.