Нинова почерпи Радев с бонбони за рождения си ден и взе мандата

0
46
Радев връчва мандата на Нинова. Снимка: Новини.бг

Във времена на политическо противопоставяне БСП запази диалога с всички, мотивира избора си президентът

Навръх рождения си ден соцлидерката Корнелия Нинова получи третия мандат за съставяне на правителство от президента. Румен Радев я посрещна с букет червени рози и пожелание към нея да бъде жива и здрава, а тя му даде кутия бонбони.

Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на правителство. Във времена на политическо противопоставяне БСП запази диалога с всички, взаимодейства еднакво добре както със старите политически формации в българския парламент, така и с новите. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика ще помогне за съставяне на правителство, каза Радев на Нинова.

Благодаря за доверието. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Ще продължим да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни в този момент, отговори му Нинова.

Това е третият и последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена сила, след като първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи формации в Народното събрание, не бяха реализирани.