НСО: Оказваме всеобхватно съдействие на разследването на катастрофата край Аксаково

0
98
Снимка: архив

От службата призовават към въздържание от разпространение на спекулативни и непроверени тези и хипотези

Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г. с участие на специализиран автомобил на Националната служба за охрана (НСО), държавната охранителна служба заявява, че оказва всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие. Това съобщи пресцентърът на НСО.

Автомобил на НСО и друга кола катастрофираха на входа на град Аксаково около 17:30 часа вчера. В колата на националната служба е пътувал съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков, съобщиха от партията вчера. При инцидента загина водачът на другия автомобил.

НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си. „Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина“, посочват от службата. Ръководството и съставът на Националната служба за охрана поднасят дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват искрена надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга, добавят от НСО.