Осмокласник от Благоевград удари учител след забележка за облекло

0
41
Антон Драгоев Снимка: БНР

Какво е състоянието на преподавателя

Агресия в училище. Ученик удари учител в благоевградска гимназия. Осмокласникът си е позволи физически да нападне преподавателя си заради забележка за облекло.

Темата в ефира на „Здравей, България” коментира директорът на Професионална гимназия „Ичко Бойчев” Антон Драгоев. От началото на учебната година в гимназията са въведени униформи. Двама ученици обаче пристигнали с къси панталони. Преподавателят ги върнал, за да се приведат в приличен вид, уточни директорът. Осмокласниците започнали да обиждат учителите. Направили няколко опита да влязат в клас през различни входове на сградата.

Удареният преподавател се е оплакал на директора, че има проблем с децата, дори внесъл доклад. Антон Драгоев разговарял с учениците и ги приканил да се преоблекат. Единият го направил, а другият продължил да упорства. След това осмокласникът отишъл до футболното игрище, където учителят провеждал час, и го ударил в коремната област.

Момчето вече има предупреждение за преместване в друго училище заради неизвинени отсъствия. „Следващата санкция е преместването му или смяна на формата на обучение от следващата учебна година”, посочи директорът на Професионална гимназия „Ичко Бойчев”.