Парламентът избра подуправител на здравната каса – кандидатът на ГЕРБ

0
40
Снимка: БНТ

ПП-ДБ и „Възраждане“ за малко да се сбият. ИТН отказаха да гласуват, както и хората на Костадинов – само 4 от тях бяха против

Единствената кандидатура за подуправител на НЗОК, издигнатият от ГЕРБ Момчил Мавров, официално може да поеме поста, след като 103 (ГЕРБ и ДПС) депутати гласуваха „за“, а 83 останаха против ( 4 от „Възраждане“, ПП-ДБ и БСП). ИТН не гласуваха, както и останалите депутати от „Възраждане“, съобщава „24 часа“.

В обяснения на гласуването си „против“ Настимир Ананиев от ПП-ДБ обяви, че са знаели какво се е заформило. „ИТН и „Възраждане“ се оказаха резервното колело на ГЕРБ и ДПС – когато им потрябват, гласуват“, ядоса се той. И обяви, че с негласуването си реално са избрали подуправителя. Гледайте ги какво правят, а не какво говорят, посочи той.

Съпартиецът му Искрен Арабаджиев обвини „Възраждане“, че на думи са много силни, но не и когато трябва да свършат работа, и да защитят интереса на българските граждани. Изказването му обаче прекъсна, а той обяви „вижте, бият се“.

В залата представители на ПП-ДБ и „Възраждане“ се скупчиха и видимо разменяха остри думи. На пръв поглед изглеждаше, че Никола Димитров от „Възраждане“ се спречка с Искрен Митев и Михал Камбарев от ПП-ДБ.

Председателстващият заседанието Росен Желязков обяви 20 минути почивка, за да се успокоят страстите.