Пеевски: Ако Радев неудържимо го влече политиката, да напусне президентството

0
131
Делян Пеевски Снимка: ДПС

Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, заяви лидерът на ДПС

За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение – много иска, ама не му стиска. Това заяви в своя позиция, разпространена до медиите, председателят на ДПС Делян Пеевски по повод коментарите на държавния глава Румен Радев, направени по-рано днес.

„Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, а ако неудържимо го влече активната политика – да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен.

Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците“, смята Пеевски.

Според лидера на ДПС президентът се „снишил“ с проекта си „Трети март“: „Но тази „смелост“ я знаем – той и неговият кръг се снишиха с подвити опашки, когато осветих плановете им да промушат политическия си проект „Трети март“.

Той разкритикува държавния глава и заради позициите му по отношение войната в Украйна. Пеевски се обърна и към политическите сили, гледащи в посока, различна от Европейския съюз и НАТО, които според него злоупотребяват с доверието на хората:

„Радев много ясно трябва да осъзнае, че България е член на ЕС и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност.

Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да променят пътя на страната ни.

Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата показват политическата им несъстоятелност и безотговорност“, заявява той.