Пеевски настоява ГЕРБ и ПП-ДБ да не замесват ДПС в предизборната кампания

0
54
Делян Пеевски

В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми, посочи депутатът от ДПС

„Настоявам лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не използват ДПС в предизборните си кампании. Още повече че зрелостта и силата на една политическа партия е в способността й да търси и намира диалог и съгласие. А ДПС е и ще остане партия на диалога“, призова в своя позиция, публикувана на сайта на ДПС, съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Предизборната кампания се превърна в изпитание по зрелост за лидерите на управляващите партии. В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми. Неизменно въвличайки ДПС в безсмислените си разправии.

Призовавам лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората.

Време е политическите лидери да осъзнаят, че политиката не е детска градина.

За страната ни най-важното е да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност.

Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани.

И нека лидерите си припомнят, че България е по-голяма от интересите на всяка една партия.

Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие и ДПС допринася и ще продължи да дава приноса си за този процес“, посочва Пеевски.